Sociale verkiezingen
Image default
Dienstverlening

7 tips om uw klantendienst te verbeteren

Klanten vragen op elk moment van de dag om ondersteuning. Omdat ze bovendien meerdere apparaten gebruiken en voortdurend met het internet verbonden zijn, zijn ze veeleisender dan ooit en hebben ze extreem hoge verwachtingen van de klantendienst.

Voor bedrijven betekent dit dat hoge investeringen in klantendienst noodzakelijk zijn als ze tevreden klanten willen hebben en kansen willen openen voor nieuwe prospects.

Om het duidelijk te stellen: als u tevreden klanten wilt hebben, moet u altijd en overal onmiddellijk reageren. Dat moet, maar bent u daartoe in staat?

# 1: Denk over consumenten als individuen
Mensen hebben verschillende achtergronden, ervaringen, problemen en denkwijzen. Het is essentieel om te beseffen dat uw klant in het middelpunt van uw bedrijfsstrategie moet staan, niet uw product of dienst. U moet rekening houden met de ervaring die uw klanten hebben wanneer ze uw website bezoeken, met wat ze denken en voelen. Zoek uit welke stappen u moet nemen om dit te verbeteren en bouw erop voort.

#2: Luisteren? Nee, Luister!
Luisteren is een van de meest rechttoe rechtaan en succesgeheimen van klantendienst. Klanten willen weten dat u hun situatie en hun specifieke omstandigheden begrijpt. Zorg ervoor dat uw klanten uw processen en procedures begrijpen.

#3: Vergeet niet beleefd te zijn
Dankbaarheid en vriendelijkheid worden gewaardeerd en zijn gedenkwaardig, omdat het uw klanten eraan kan herinneren waarom ze voor uw service en bedrijf hebben gekozen. Het maakt niet uit wat voor soort bedrijf u heeft, dank u wel zeggen na elke transactie is een van de makkelijkste manieren om een gewoonte van uitstekende klantendienst te beginnen.

#4: Reageer snel en accuraat
Laat klanten weten wanneer ze resultaten kunnen verwachten. Let op de nauwkeurigheid van de informatie die u verstrekt. Probeer ook altijd het werk in één keer goed te doen, want uw klanten zullen valse of misleidende informatie niet op prijs stellen. Dit zal de klantendienst in uw bedrijf of onderneming verbeteren.

#5: Wees beleefd en respectvol
Professionaliteit toont de klant dat u zijn werk waardeert. Klantendienst kan vaak gepaard gaan met emoties. Het is dus essentieel om ervoor te zorgen dat u en anderen die uw klantendienst taken uitvoeren altijd beleefd en respectvol zijn. Laat uw eigen emoties nooit de overhand nemen op uw wens om uw klant tevreden te zien vertrekken.

#6: Wees vriendelijk
Klink niet als een machine wanneer je gebruikers helpt. Klanten raken snel gefrustreerd als ze niet met de juiste persoon kunnen praten, iemand die hun situatie begrijpt. Vermijd te klinken als een machine wanneer u met klanten in gesprek bent, probeer hen het gevoel te geven dat ze een gesprek met een vriend hebben.

Als u de klantendienst wilt verbeteren, wees dan vriendelijk, probeer hen te begrijpen en verplaats u in hun situatie om de beste oplossing te kunnen bieden. Als u via de telefoon spreekt, zorg er dan voor dat u overkomt als innemend en bereid om een stapje extra te zetten.

#7: Gebruik altijd positieve taal
Mensen hebben de neiging om gestrest te zijn in het algemeen. Als u hen wilt opvrolijken in met zaken en tijdens het gebruik van uw dienst, zou u diegene moeten zijn die een stress-vrije ervaring levert.

Het is goed om u te richten op het gebruik van positieve taal en benadering tijdens het omgaan met klanten. Met dit in gedachten, is het essentieel dat ze zich comfortabel voelen in gesprek met een agent. Houd ze geïnteresseerd en geef ze een reden om terug te komen – zo simpel is het!

Bent u op zoek naar een klantendienst? Bekijk hieronder een aantal grote klantendiensten die u kunt bereiken:

Scarlet klantendienst
Orange klantendienst
Amazon klantendienst
Paypal klantendienst