Belangrijke eigenschappen van een humidor

Sociale-verkiezingen-2012

Aan welke eigenschappen moet een humidor voldoen?

Een humidor maken is een ingewikkeld proces voor echte vaklieden. Onze samenwerkingen berusten op jarenlange ervaringen met onze partners. Het zijn ambachtslieden die soms voor een grotere firma werken en dan weer geïsoleerd helemaal alleen speciale projecten uitvoeren. Het is dan ook daarom dat een offerte maken voor een speciaal te ontwerpen humidor vaak een langere periode in beslag neemt. Daarnaast zal een project pas volledig worden gestart zodra alle wensen zijn gehoord en worden toegepast bij de bouw van de humidor.

 

Bij het maken van een humidor gaat er veel aandacht uit naar een stevige constructie van het geheel. Een ingenieur maakt een tekening van een stevige constructie waarbij alle aandacht uitgaat naar het creëren van goede luchtcirculatie. Het doel van een humidor is namelijk het duurzaam behouden van de benodigde luchtvochtigheid binnenin. Voor onze klanten is de reden dat zij een humidor aanschaffen natuurlijk het juist bewaren voor hun sigaren. Maar voor hen is datgene wat zij zien belangrijk. Daarvoor werken wij samen met andere vakmannen die heel bekwaam zijn in luxueuze interieurprojecten waarbij met de duurste houtsoorten worden gewerkt voor een chique uitstralingen. Zodra de ingenieur en deze vakmannen hun werk hebben gedaan zal de lichtspecialist het laatste werk correct dienen uit te voeren. De juiste led-verlichting bestand tegen de hoge vochtigheid dient voor een juiste lichtinval te zorgen waarbij een speciaal effect het einddoel is.

 

Als gekeken wordt naar de constructie en goede luchtcirculatie dient gekeken te worden naar in hoeverre een humidor luchtdicht dient te zijn. Naast een constante luchtvochtigheid dient er namelijk juist ook voldoende verse lucht binnen te komen in de humidor. Natuurlijk zodra een humidor wordt geopend komt er veel zuurstof binnen, maar zodra deze een tijd niet geopend wordt dient er ook nieuwe lucht binnen te komen. Het is dus niet zo dat wij humidors leveren met tochtstrips. Het is niet de bedoeling dat een afgesloten ruimte wordt gecreeërd, enkel is het de bedoeling dat de sigaren kunnen ademen en de mogelijkheid krijgen te rijpen. Wist u namelijk dat tabak als het ware ademt? Jazeker, sigaren hebben zuurstof nodig om te rijpen. De zuurstof wordt binnenin de humidor omgezet in andere gassen. Natuurlijk moet de humidor wel zo goed mogelijk gesloten kunnen worden om de luchtvochtigheid constant te houden.

 

Onlangs hadden wij een speciaal project waarbij naast hout ook veel glas moest worden gebruikt. Indien het juiste hout wordt gebruikt is het met de juiste constructie bestand tegen een hoge vochtigheid. Echter zodra glas gebruikt gaat worden veranderd de gehele constructie qua stijfheid. Het is wel zo dat glas geen toegevoegde waarde geeft aan een humidor naast dat het mooi is om goed verlichte, exclusieve longfiller sigaren te zien liggen. Het Spaanse cederhout geeft namelijk zowel geur als vochtigheid af, waarbij glas geen invloed op sigaren heeft. Indien u wilt kiezen voor een humidor met glas, let er dan op dat u de humidor niet in direct zonlicht plaats gezien de negatieve invloed van UV-straling op uw sigaren. Een voordeel van glas kan zijn dat naast dat het mooi is om uw sigaren te presenteren het een feit is dat dergelijke humidors minder vaak geopend zullen worden en voor een kortere tijd. Dit komt ten goede van het rijpingsproces van uw sigaren, want luchtvochtigheid, temperatuur en geur van het hout zal meer behouden blijven.

 

Als we over bovenstaande stuk tekst een conclusie zouden moeten schrijven zou het eruitzien als omschreven bij de punten hieronder:

  • Voor het bouwen van een humidor kan men er bij ons op rekenen dat wij enkel echt Spaans cederhout gebruiken.
  • Onze luchtbevochtigers zijn in staat om een luchtvochtigheid van tussen de 65 % en 75 % te handhaven. Eventueel voorzien wij een extra, verborgen ventilator.
  • De scharnieren mogen niet zichtbaar zijn aan de buitenzijde en van goede kwaliteit. Een humidor moet zeer gebruiksvriendelijk zijn.
  • Gebruik van hout en glas als combinatie is mogelijk. Echter dient er gelet te worden op de plaatsing, want direct zonlicht zorgt voor een slechte invloed van UV-straling op sigaren.
  • LED-verlichting indien juist gemonteerd zorgt voor een zeer exclusief effect. Wij raden wel aan een aan- en uitschakelaar te voorzien. U begrijpt dat LED-verlichting warmte afgeeft en teveel warmte komt niet ten gunste van het rijpingsproces van uw kostbare sigaren.
  • Een goede luchtcirculatie met aanvoer van verse zuurstof is belangrijk voor het goed bewaren van uw sigaren. Tochtstrips zijn niet nodig. Natuurlijk dient een humidor wel goed af te sluiten deuren en deksels hebben.
  • Een stevige constructie moet er voor zorgdragen dat de hoge luchtvochtigheid geen effect heeft op het sluiten van deuren, deksels en lades. Een humidor moet zijn stevigheid behouden na jaren te hebben gebruikt.

Voor u als consument is het belangrijk om het verschil te zien tussen echt Spaans cederhout en niet echt Spaans cederhout. Enkel het juiste hout van de juiste familie zal namelijk zorgen dat de juiste geur aan de sigaren worden gegeven. Andere houtsoorten zullen enkel een averechts effect hebben. Daarnaast is het enkel deze houtsoort welke in staat is om in grote hoeveelheden vocht op te nemen en af te staan zodra dit nodig is. In alle humidors waar wij mee werken is in echt Spaans cederhout voorzien van grote diktes. Fineer van Spaans cederhout van 18 tot 20 mm is voor de humidors op maat een minimum vereiste. Natuurlijk werken wij in onze sigarenwinkel ook met kleinere humidors waarbij ook het aandeel echt Spaans cederhout kleiner is. Maar hierbij is de ruimte welke vochtig gehouden dient te worden ook een stuk kleiner dan indien we spreken over een humidor kabinet of walk-in humidor voor honderden dan wel niet duizenden sigaren.

Voor meer informatie willen we u graag uitnodigen om een bezoek te brengen aan onze website. Op onze website vindt u veel antwoorden op veel vragen welke door veel van onze klanten zijn gesteld en welke wij vertaald hebben naar een leesbare site waarop wij ook onze humidors aanbieden. De link van de website is http://www.humidorkoning.nl.