Sociale verkiezingen
Image default
Business / Financial Services

Vervang je TL buis door TL LED verlichting

Vervang je TL buis door een LED TL 
Maak je nog gebruik van gewone TL buizen in huis? Dan is nu de tijd aangebroken om deze te vervangen door LED verlichting. De reden hiervoor is heel simpel: je houdt direct geld over en wel door een lagere energierekening. LED TL lampen inmiddels zo makkelijk te verkrijgen dat steeds meer huishoudens en bedrijven in Nederland kiezen voor deze milieuvriendelijke manier van verlichten.

LED verlichting: hetzelfde licht kost minder
Wanneer je het wattage vergelijkt van een gewone TL lamp met een LED TL dan zie je dat deze lager ligt. Een 21 Watt LED TL kan bijvoorbeeld een 36 Watt normale TL buis vervangen. Dat scheelt per lamp dus 15 Watt terwijl je wel dezelfde lichtopbrengst hebt. Ideaal dus voor werkplekken waar voldoende licht nodig is en waarbij de lamp de hele dag aan is.

LED TL lampen gaan langer mee
LED verlichting zorgt dus direct voor een lagere energierekening. Maar op de langere termijn bespaar je nog eens extra geld doordat deze vorm van verlichting veel langer mee gaat dan conventionele verlichting. Een LED TL hoef je pas na 10 tot 15 jaar te vervangen, terwijl een gewone TL buis misschien al na 2 tot 3 jaar aan vervanging toe is. Deze begint dan te flikkeren en de lichtopbrengst gaat omlaag. Dit is niet het geval bij een LED TL lamp, deze houdt zijn hele levensduur nagenoeg dezelfde lichtopbrengst. 

LED verlichting plaatsen is milieuvriendelijker
Als je je steentje wilt bijdragen aan het verbeteren van ons milieu, dan is de keuze voor LED verlichting een no-brainer. LED TL buizen bevatten in tegenstelling tot gewone TL buizen namelijk geen schadelijke gassen zoals kwik. Het enige dat in LED TL zit is elektronica. Daarnaast gaat LED verlichting dus veel langer mee, en hoeft er dus minder van gemaakt te worden. Dit bespaart grondstoffen, fabrieken en natuurlijk afval.

Al met al genoeg redenen om nu te kiezen voor LED verlichting.

http://www.leds-depot.be/led-230v/led-tl-t8.html

Gerelateerde artikelen

De v-hals onder de v-halzen

Veiligheid tegen inbraak

Belangrijke begrippen in de marketing