Sociale verkiezingen
Image default
Business / Financial Services

Waar je aan moet denken als je een animatie wilt laten maken

Waar je aan moet denken als je een animatie wilt laten maken

Steeds meer bedrijven zien de toegevoegde waarde van animatie video’s. Of het nu gaat om marketing- en promotie, het uitleggen van concepten (explanimation) of om interne communicatie: animatie video’s blijken een effectief communicatie middel. Het maken van een explanimation is vakwerk en vergt kennis en competenties die niet elke organisatie in huis heeft. Uitbesteden aan een specialist op het gebied van animatie films ligt dan voor de hand. Donker Media uit Eindhoven is zo een specialist. Waar moet je dan allemaal aan denken wanneer je een animatie wilt laten maken?

Weet wat je doel is

Zorg dat je vooraf helder hebt wat je met je animatie wilt bereiken. Wil je een emotie oproepen (branding) of wil je iets uitleggen? Is het doel van je animatie mensen ergens van te overtuigen of hen iets te leren, of wil je dat ze tot aankoop van je product overgaan?

Weet wat je wilt vertellen

Het allerbelangrijkst bij de productie van jouw animatie video is dat je een heldere boodschap hebt. Dat klinkt makkelijk, maar blijkt vaak nog best lastig. Beperk je tot de essentie. Onze toppers op het gebied van communicatie kunnen  je daarbij helpen.

Ken je organisatie

Het helpt wanneer je je organisatie door en door kent. Dit is nodig omdat je wilt dat de animatie past bij je bedrijf, het gewenste imago en je bedrijfscultuur.

Ken je publiek

Zorg dat je heel helder voor ogen hebt wie je met je animatie video wilt aanspreken. Het beste richt je je heel specifiek op één doelgroep. Wil je je boodschap bij verschillende doelgroepen tussen de oren krijgen? Dan is het misschien slimmer om twee verschillende animaties te laten maken, elk afgestemd op de doelgroep.

Ga het gesprek aan

De informatie die je op basis van bovenstaand lijstje bij elkaar hebt gebracht is de basis van jouw unieke maatwerk video. Vanuit deze antwoorden zullen onze communicatie experts vervolgvragen stellen. Dit levert hen de informatie die ze nodig hebben om een perfect op jouw unieke situatie afgestemde animatie video te laten maken. Zullen we gelijk een begin maken met dat gesprek? Stuur ons een mailtje, of bel met 040-7440252 voor een eerste afspraak. Dit eerste gesprek is nog geheel vrijblijvend. Je zit dus nog nergens aan vast.

 

Gerelateerde artikelen

Toegevoegde waarde SEO scan

Goedkope slotenservice Leidschenveen

De perfecte luiertas voor mama