Sociale verkiezingen
Image default
Eten en drinken

Belgische tomaten als cultureel erfgoed

Dat zijn ze natuurlijk niet echt, maar ze zouden de erkenning zeker en vast verdienen. De tomaat is een geliefde groente van de Belgen en wordt dan ook met regelmaat verwerkt in tal van smakelijke gerechten. De kans is trouwens groot dat u weleens een tomaat van kwekerij Stoffels tomaten uit Rijkevorsel op uw bord kreeg. Gesitueerd in de provincie Antwerpen, is het een van de grootste verdelers van Belgische tomaten in Antwerpen.

Ontdek hun gevarieerde aanbod

De producten van Stoffels tomaten worden verdeeld via lokale handelaars en grote supermarktketens. Naast de traditionele rode Belgische tomaten, vind je ook heel wat varianten in hun aanbod terug. Pimp je salade met hun groene kerstomaatjes, of wat dacht je van een quiche met gele en zelfs zwarte tomaten? Iedere soort wordt gekenmerkt door zijn eigen specifieke smaak en textuur. De ene smaakt al wat zoeter dan de andere of beschikt over iets steviger vruchtvlees. Probeer ze allemaal en ontdek welke jou het meeste kan bekoren.

Verpakking op maat

Stoffels tomaten investeert continue in de verbetering en optimalisering van hun verpakkingen. In het kader van hun duurzaam beleid, werken ze zoveel mogelijk met grondstoffen op natuurlijke basis. Al hun kartonnen verpakkingen zijn recyclebaar. Ze hebben de ambitie om de verpakkingen van hun Belgische tomaten in de toekomst volledig composteer- en herbruikbaar te maken. Naast milieuvriendelijk zijn de verpakkingen ook nog eens mooi om naar te kijken. Zaakvoerster Petra Veldman tracht als marketingverantwoordelijke haar creatieve vaardigheden in te zetten om aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke verpakkingen te bedenken.

Ken je de ‘Automato’ al?

De ‘Automato’ is het simpele maar effectieve antwoord van het tomatenbedrijf op de groeiende zelfbedieningscultuur. De automaat laat consumenten zelf hun beker met tomaten vullen. Wanneer je aan het wiel draait, komen er ongeveer zes kerstomaatjes uit de automaat. Je neemt zoveel je wilt en betaalt per gewicht. Ben je een fervent liefhebber van kerstomaatjes in alle geuren en kleuren? Ga dan meteen voor een volledige box, gevuld met de lekkerste Belgische tomaten.

https://www.stoffels-tomaten.be/