Sociale verkiezingen
Image default
Dieren

De leukste krabpalen voor je kat

Krabpalen zijn hele leuke dingen voor in je huishouden met katten. Niet alleen kan je kat zich hier lekker aan uitrekken, maar het heeft daarnaast ook nog een hele hoop andere nuttige voordelen. In dit artikel vertellen we je waarom ieder huishouden met katten ten minste een krabpaal zou moeten hebben. 

 

Waarom is dit noodzakelijk?

Krabpalen worden vaak gezien als grote onhandige dingen in de woonkamer en soms is dat ook wel zo. Het heeft alleen dusdanig veel voordelen dat je er eigenlijk niet onderuit kunt. Katten vinden het ten eerste heel leuk, met name de grootste krabpalen die lig plateaus hebben.

 

De palen worden daarnaast gebruikt om uit te rekken maar vooral om de nagels schoon te maken. ‘In het wild’ gebruiken katten hier bomen voor, maar vooral binnen katten grijpen bij gebrek aan een boom vaak naar de bank of die lekkere stoel. Dit beschadigd je meubilair en dat is zonde. 

 

Het uitrekken van je kat is echter wel noodzakelijk, want hiermee rekken ze de spieren op en dit is een must om problemen met de gezondheid te voorkomen. Het uitkiezen van de juiste krabpaal is echter voor ieder baasje anders. Het zijn namelijk wel vaak grote gevaartes die in de woonkamer moeten staan. 

 

Kies daarom een dierenspeciaalzaak online uit waar je kunt kiezen uit de beste krabpalen die passen in je woonkamer. Er zijn talloze goedkope krabpalen online te vinden. Daardoor weet je zeker dat niet alleen je kat een goede paal krijgt, maar ook dat het goed staat in je kamer. Die keuze blijft gelukkig bij jouw liggen. 

 

Nu met de coronacrisis is het des te noodzakelijker om een krabpaal te hebben. Je bent namelijk veel meer thuis dan normaal en hier moet je kat vaak aan wennen. Door wat energie kwijt te kunnen op een krabpaal kunnen ze dit bijvoorbeeld verwerken en hoeven ze niet naar de bank of je luie stoelen te grijpen.