Sociale verkiezingen
Woningen

Hoe beschadigde tegels vervangen?

Beschadigde tegels? Wees slim. In plaats van de hele vloer vervangt u eenvoudig beschadigde tegels. Als je nog steeds dezelfde tegels hebt, kun je meteen beginnen. Daarom is het verstandig om altijd wat extra tegels te kopen bij het plaatsen van nieuwe tapijten.

Heb je geen extra tegels meer? Ga dan naar een professionele bouwsector als Zelfbouwmarkt om te kijken of je tegels nog op voorraad zijn. Zo niet, kies dan tegels die qua vorm, kleur en dikte zo dicht mogelijk bij de oude tegels liggen.

We zullen kort uitleggen hoe beschadigde tegels moeten worden vervangen. Ten eerste moet je de andere tegels beschermen om ze niet te beschadigen. Wees daarom voorzichtig bij het vervangen van gebroken stenen.

Vervang beschadigde tegels: verwijder oude tegels

De eerste stap is om de oude tegels voorzichtig af te schrapen. Als je geen specifiek materiaal hebt, gebruik dan een gewone schroevendraaier. Gebruik vervolgens een beitel om de gebroken tegels stuk voor stuk los te maken en verwijder deze vervolgens van de vloer of muur.

Zorg ervoor dat u een veiligheidsbril en beschermende handschoenen draagt, want rondvliegend puin kan erg gevaarlijk zijn.

Nadat u de oude tegels volledig hebt verwijderd, moet u een natte spons gebruiken om het oppervlak schoon te maken en alle resterende lijm te verwijderen. Zodra het oppervlak droog, glad en schoon is, kunt u nieuwe tegels plaatsen!

Tegels vervangen

Nu kun je nieuwe tegels plaatsen. Gebruik een plakspaan om de tegellijm op de achterkant van de nieuwe tegel te verspreiden. Druk vervolgens de tegels stevig op hun plaats en verwijder onmiddellijk overtollige tegellijm uit de voegen voordat ze de kans krijgen om uit te drogen.

Laat de tegels voldoende drogen (aanbevolen voor ongeveer 24 uur) en vermijd nat worden in de buurt van de tegels. Zodra de tegels droog zijn, kunt u beginnen met voegen.

Om geen kleurverschil te hebben, kunt u het beste dezelfde voeg gebruiken als de originele vloer. Smeer de voegmortel in de voegen van de tegels met voegmortel en reinig vervolgens de nieuwe tegels met een spons. Uw tegelvloer ziet er als nieuw uit!

Heeft u materialen nodig om gebroken tegels te vervangen? Stop de doe-het-zelfmarkt. Ze hebben alles in huis om een ​​tegelvloer of muur te vervangen.

https://be.propenda.com/keyword/woning.html