Sociale verkiezingen
Architectuur

Hoe kun je het beste samenwerken met een architect? En wat zijn de dingen die architecten regelen?

Iedereen maakt zich zorgen dat de architect alleen maar een pronkstuk wil ontwerpen en veel geld in rekening wil brengen. Dit is een zeer grote misvatting. Architecten zijn opgeleid om de ruimte te begrijpen. Ze besteden jaren aan het ontwikkelen van de vaardigheden die nodig zijn om zo veel mogelijk ruimte te bieden en het zo goed mogelijk te laten werken dat je nooit weet hoe ingewikkeld het was om die laatste kast tussen de badkamer en de keuken te krijgen. Bekijk hier bijvoorbeeld het werk op de website van een Franse architect.

  • Architecten zijn vaak in staat om ruimte te vinden in uw lay-out of uw budget waar u nooit aan gedacht heeft, maar u moet weten dat de architect die u inhuurt aan uw behoeften kan voldoen. Wees bereid en open om naar hun suggesties te luisteren, want soms weten ze wel beter, maar geef van tevoren aan wat uw budget, tijdsbestek en verwachtingen zijn.

Onderzoek, de architect moet goed kijken wat voor project hij oplevert

Net als het kopen van een puppy, hoe meer onderzoek, hoe beter het resultaat zal zijn. Als u op zoek bent naar het bouwen of verbouwen van een huis, probeer dan op zoek te gaan naar architecten die gespecialiseerd zijn in het ontwerpen van woningen. Alle architecten zijn gespecialiseerd in iets, residentiële structuren die de nadruk leggen op energie-efficiëntie, ziekenhuizen, scholen, hedendaags design, enzovoort. Alle architecten zijn niet goed in alle dingen, dus stuur weg van de architect die probeert alle dingen te zijn voor alle klanten.

 
http://www.youtube.com/watch?v=ztD2qU8MCog

Wat voor werk heeft de architect eerder gedaan?

Kijk naar het werk dat de architect heeft gedaan, alleen omdat ze niet laten zien dat je midden in de eeuw een moderne woning wilt, betekent dat niet dat ze die niet voor je kunnen leveren, maar het kan gewoon betekenen dat andere klanten dat niet willen. Maar je selecteert een architect die het beste past bij jouw wensen, dus je wilt dat ze zich kunnen aanpassen aan jouw stijl. Als je merkt dat de architect alleen ziekenhuizen lijkt te doen, en je wilt een huis ontwerpen, dan zijn zij misschien niet de architect voor jou.

Wat zijn de eisen van de architect en hoe gaat het project lopen

Zoek uit wat de eisen zijn voor het werken met de architect. Brengen ze maandelijks of aan het einde van het project een factuur uit? Staan hun honoraria vast? Wat voor soort contract moet u ondertekenen? Doen ze renovaties, of alleen nieuwbouw? Werken ze in de eerste plaats op uw terrein? Een deel van deze informatie zal beschikbaar zijn op hun website, maar het geven van een telefoontje naar het kantoor zal u vaak de informatie geven die u nodig heeft. Als u niet zeker weet welke vragen u moet stellen, laat de architect u dan uitleggen hoe het werken met hen eruit zal zien.

https://thomesarchitecture.fr/