Sociale verkiezingen
Image default
Financieel

Hoe lang gaat de bull run nog door?

In het hele jaar 2020 is de bitcoin koers omhoog gegaan samen met alle andere cryptocurrency. Dit komt doordat er met name aan het einde van vorig jaar een bull markt is ingezet. Dit betekent dat er aanzienlijk meer kopers zijn dan verkopers en het sentiment heel positief is op de markt. Dit zorgt ervoor dat de prijzen stijgen en mensen in een klap veel geld kunnen verdienen. De vraag in een dergelijke periode is vaak hoe lang dit nog door zal gaan.

 

Is dat met zekerheid te zeggen?

Laten we daar maar heel duidelijk over zijn. Het is niet met zekerheid te zeggen wanneer de hoe lang een bull run gaat duren. Dit slaat om zodra genoeg mensen ‘hun winst pakken’ en daarom hun cryptocurrency verkopen. Hierdoor dalen koersen weer. Ook zie je op het moment dat de koers om slaat veel negatieve berichten in het nieuws. Het bijhouden van het crypto nieuws van vandaag is daarom heel verstandig. Hier zie je direct hoe het sentiment is op de markt en of je op moet gaan passen voor sterke dalingen. 

 

De reden dat nieuws zo’n goede graadmeter is voor toekomstig succes is omdat je eraan af kunt leiden welke richting de markt op gaat. Verschijnt er namelijk veel negatief nieuws over Ethereum? Dan kun je wel begrijpen dat de Ethereum verwachting negatiever is dan met alleen maar positieve berichten. Nu is dat natuurlijk geen zekerheid, maar wel goed om in de gaten te houden.

 

Een van de beste graadmeters van de populariteit van cryptocurrency is door je vrienden in de gaten te houden die er eigenlijk niets mee te maken willen hebben. Op verjaardagen, sinterklaas of met kerst beginnen deze mensen vaak over bitcoin of cryptocurrency tegen mensen die er al langer mee bezig zijn. Begint je moeder of vage kennis tegen jouw over crypto? Dan weet je dat de markt enorm populair is op dat moment en dit ga je terug zien in de prijzen. Neemt het interesse af? Dan ga je dit ook merken doordat de koersen zullen dalen.