Sociale verkiezingen
Woning en Tuin

Voordelen van waterverzachter

Wat zijn de voordelen van een waterverzachter? 

Het gebruik van een waterverzachter  levert je heel wat voordeel op. Je bespaart er onder andere geld mee en je huis blijft ook veel langer schoon. Laten we de voordelen van een waterontharder eens op een rijtje zetten. 

Geld en tijd besparen door het gebruik van een waterverzachter 

Er zijn tal van huishoudelijke apparaten die je doorgaans regelmatig moet ontkalken. Speciale ontkalkingsmiddelen zijn meestal niet goedkoop. Met een waterverzachter hoef je het koffieapparaat, wasmachine en de waterkoker niet meer te ontkalken. Dat bespaart je naast geld ook tijd. Bovendien verlengt een waterverzachter ook de levensduur van je huishoudelijke apparaten. De onderdelen kunnen namelijk niet meer aangetast worden door de kalk of verkalken. 

De tegels en de douchewanden blijven mooi blinken 

We weten allemaal wat kalk doet met je tegels en douchewanden. Het wordt dof en je krijgt overal kalkvlekken. Met een waterontharder heb je dit niet meer. In het zachte water zit bijna geen kalk meer. Door het gebruik van het zachte water blijven je tegels en douche wanden mooi glanzen. Kalkaanslag behoort tot het verleden. 

Kranen en douchekoppen zonder kalkaanslag 

Nog een groot voordeel al de kranen en douchekoppen in huis blijven vrij van kalkaanslag. Geen doffe kranen en nooit meer een douchekop waar je de kalkvlekken bijna niet meer af gepoetst krijgt. Bovendien hoef je bij het gebruik van een waterverzachter ook niet meer aan de slag met azijn of een ander ontkalkingsmiddel. Je kranen blijven mooi blinken zonder dat er kalkaanslag op komt. 

Minder poetsen en schoonmaakmiddelen die erg agressief zijn echt niet meer nodig 

We weten allemaal dat de wat agressieve schoonmaakmiddelen behoorlijk belastend kunnen zijn voor het milieu. Daarnaast zijn deze middelen ook slecht voor je huid. Met een waterverzachter heb je dit soort schoonmaakmiddelen niet meer nodig. Maar er is nog een groot voordeel. Je bespaart tijd want je hoeft minder te poetsen. Door de waterontharder krijgt kalk geen kans om aanslag of vlekken te maken op bijvoorbeeld de tegeloppervlakken, vloeren of op de kranen. Met een waterverzachter bespaar je geld maar ook tijd.

 

https://www.waterverzachter-hulp.com