Sociale verkiezingen
Image default
Aanbiedingen

Wanneer introduceer je een flesje aan een baby die borstvoeding krijgt?

Wanneer introduceer je een flesje aan een baby die borstvoeding krijgt?

Er is een ideaal moment om een drinkfles te geven aan een baby die borstvoeding krijgt. Je wilt het niet te laat doen, maar je wilt het ook niet te vroeg doen. Het is belangrijk dat je baby de borstvoeding goed onder de knie heeft en genoeg melk binnenkrijgt voordat je hem een dr brown fles geeft.

Wij raden meestal aan om 2 tot 4 weken na de geboorte van je baby te wachten met het geven van flesvoeding. Tenzij ze te vroeg geboren zijn, zijn de meeste baby’s er dan al klaar voor.

Hoe krijg je een borstgevoede baby aan de fles:

Wissel heen en weer tussen borstvoeding en flesvoeding

Je geeft je baby de beste kans op het ontwikkelen van zijn voedingsvaardigheden als je regelmatig wisselt tussen fles- en borstvoeding tijdens het voeden.

Probeer de fles te geven als je baby wakker wordt

Het maakt niet uit op welk moment van de dag, baby’s zijn eerder geneigd een flesje te nemen als ze net wakker zijn. Het instinct om te eten neemt het over als baby’s nog een beetje slaperig zijn. Zorg dat uw baby niet te veel honger heeft voordat u hem voedt. Dat kan leiden tot huilerigheid en huilen (een laat voedingsmoment), en maakt het moeilijker om de voeding met fles of borst op gang te brengen.

Creëer een ontspannende omgeving elke keer dat u de fles aanbiedt

Speel zachte, kalmerende muziek – zoals klassiek of folk. Ga op een plek zitten waar je zachtjes heen en weer kunt wiegen. En leg uw baby in een doek met zijn handjes dicht bij zijn gezicht. Een rustige, donkere kamer met weinig afleiding kan ook helpen.

Als u deze dingen doet, ontspant uw kind – deels omdat u er ook ontspannen van wordt. Kinderen voelen en voeden zich met de energie van de volwassenen om hen heen. En dat is niet anders wanneer u en uw baby wennen aan flesvoeding. Als u zich op uw gemak voelt bij de afwisselende routine die de fles met zich meebrengt, zal uw baby ook meer tevreden zijn.

Laat een ander gezinslid dan mama de fles geven wanneer dat mogelijk is

Iedereen houdt je baby een beetje anders vast tijdens het voeden. Als je kleintje al vroeg aan deze verschillen kan wennen, leert hij hoe hij zijn houding moet aanpassen, zodat het minder snel een probleem wordt als zijn zuigreflex vrijwillig wordt.

Probeer je baby een ander type fles of speen te geven

Soms is de oplossing voor problemen met flesvoeding zo simpel als het vinden van de juiste fles of speen. Hoewel er spenen zijn die bij de leeftijd horen, heeft elke baby zijn eigen voedingsstijl, die misschien niet overeenkomt met zijn leeftijd of grootte. Er zijn veel verschillende soorten spenen en avent flessen – het kan een overweldigend proces zijn om uit te zoeken wat de beste keuze is. Het vinden van de juiste keuze is iets waar de arts van uw baby of een lactatiekundige u bij kan helpen.

Experimenteer met de houding waarin uw baby de fles geeft

Het kan ook zijn dat uw baby liever in een bepaalde houding eet, wat meestal afwijkt van de houding waarin borstvoeding wordt gegeven. Probeer verschillende hoeken en posities uit om te zien of er een positie is die uw baby prettig vindt. Bijvoorbeeld:

  • De baby in uw arm houden in een hoek van 45 graden, terwijl u het hoofdje en de nek op één lijn houdt.
  • Rechtop zitten zodat hun rug tegen uw buik ligt.
  • Buig zittend of liggend uw benen en leg uw baby met het gezicht naar u toe, met het hoofdje tegen uw knieën, het ruggetje tegen uw dijen en de voetjes op uw buik.

Welke houding u ook kiest, houd de fles zo dat er alleen melk uitkomt als uw baby zuigt, en duw de fles nooit in zijn mond. Leg je baby ook nooit helemaal plat tijdens het voeden.