Sociale verkiezingen
Image default
Groothandel

Wat is een luchtcompressor en hoe werkt het?

Voor diverse werkzaamheden zult u een luchtcompressor nodig hebben. Dit is een apparaat waarmee u uiteenlopende werkzaamheden kunt volbrengen. Bij een luchtcompressor is perslucht nodig om bijvoorbeeld uw banden op te pompen. Overal waar u kracht voor nodig hebt om iets in beweging te krijgen volgens samengeperste lucht, zult u een dergelijk apparaat kunnen gebruiken. Voor de meest uiteenlopende zaken zult u beroep moeten doen op een dergelijke spanningskracht. U kunt hierbij denken aan het spuiten van verf, het schoonblazen van oppervlaktes of zelfs het wegschieten van spijkers.

Luchtdruk vaststellen

Met de compressor zuigt u lucht uit de omgeving, waarna het wordt samengeperst. Hierdoor ontstaat een intense druk, die via een luchtslang of ander object weer naar buiten kan worden gelaten. U zult een drukregelaar voor uw compressor nodig hebben om de juiste druk te bepalen. Het is zeker belangrijk om zorgvuldig met dergelijke opgebouwde perslucht om te springen. Zonder een goede drukregelaar voor uw compressor kan de druk ongemerkt oplopen tot te hoge waarden, waardoor een onveilige situatie ontstaat. Zeker als de lucht te dicht wordt samengeperst in een te krappe ruimte, kan er explosiegevaar ontstaat als de perslucht geen kans krijgt om tijdig te ontsnappen.

Bestel uw onderdelen online

U vindt een goede drukregelaar voor uw compressor en een luchtcompressor in de webshop van Airpress. Deze expert op het gebied van compressoren en onderdelen kan u precies vertellen welke apparatuur u nodig hebt en hoe deze gebruikt dient te worden. Voor uiteenlopende situaties vindt u hier de juiste drukregelaar voor uw compressor en heeft u lang profijt van uw luchtcompressor. U kunt uw apparatuur zo inzetten voor het schoonblazen van uw werkomgeving of heel eenvoudig banden oppompen, ongeacht het formaat. Voor veel verschillende taken zult u dergelijke handige onderdelen behoeven om uw dienstverlening optimaal te kunnen uitvoeren. U vindt het allemaal online bij deze specialist.