Sociale verkiezingen
Image default
Aanbiedingen

Zo hou jij jouw koelkastverbruik laag!

Steeds meer mensen proberen te besparen op gas, water en licht. Logisch, met de steeds stijgende energieprijzen. Wat veel mensen alleen vergeten is om de al bestaande apparaten te controleren en wellicht te vervangen. Een energievreter waar jij ongetwijfeld ook gebruik van maakt, is de koelkast. In deze blog geven wij jou enkele tips om het energieverbruik van de koelkast zo laag mogelijk te houden. Benieuwd naar de bespaartips? Lees dan gerust verder.

Tafel- of kastmodel

Heb jij een hele grote koelkast staan, maar zijn jullie maar met zijn tweeën? Of merk jij dat je maar enkele compartimenten van jouw koelkast gebruikt en je eigenlijk heel veel ruimte over houdt? Denk er dan eens aan om een koelkast te kopen die wat kleiner is. Dit kun je al heel snel merken aan je energierekening namelijk. Een kleinere koelkast heeft flink wat minder stroom nodig.

Energielabel

Misschien heb jij een paar jaar terug wel een goedkopere koelkast gekocht. Op zich is dat heel begrijpelijk, maar daar kun je nu de prijs van betalen. Vaak hebben goedkopere koelkasten een lager energielabel. Dit betekent dat ze dus meer stroom gebruiken dan energievriendelijke koelkast. Zeker met de nieuwe huidige technologieën is het kopen van een nieuwere koelkast uiteindelijk goedkoper dan het blijven gebruiken van de oude koelkast.

Bezuinig op de extra’s

Bezuinigen op de luxe extraatjes is niet alleen goedkoper in de aanschaf van jouw koelkast, ook is het goedkoper voor jouw energierekening! Door gebruik te maken van al die luxe extra’s zoals een ijsblokjesmachine wordt jouw energierekening alleen maar hoger. De enige extra die juist helpt in de besparing van de energiekosten is het gebruik van een automatische ontvriesfunctie. Zo hoef jij de koelkast niet handmatig te ontdooien én voorkom jij dat er ijs opbouwt aan de zijkanten van de koelkast.

Vervang tijdig onderdelen

Als jij een koelkast hebt met kapotte onderdelen, werkt de koelkast minder efficiënt. Dit kan je terugzien in de energierekening. Door tijdig op te letten en kapotte koelkast onderdelen op tijd te vervangen kun jij een hogere energierekening voorkomen. Dat niet alleen, je verlengt zo ook nog een de leeftijd van jouw koelkast. Een echte win-win situatie dus!

 

https://fixpart.be/nl