Sociale verkiezingen
Image default
Banen en opleidingen

Verdere weg om een ​​specialist in rekrutering te ontwikkelen

recruitment consultants

Eerder hebben we het gehad over de voor- en nadelen van het werken als recruiter bij wervingsbureaus en aan de kant van de klant (inhouse), waar we andere ontwikkelingsgebieden lichtjes aanraken en waar je uit het werven kunt groeien.

Het concept van HR is erg breed, het omvat veel industrieën: rekrutering, opleiding, mentoring en aanpassing, KDP, enz. Zelf rekruteren kan ook anders zijn: massale rekrutering, rekrutering op locatie, jagen en andere opties. Als we naar het topmanagement kijken, dan zijn dit HR-directeur, HRB (zakenpartner), HR Generalist, etc.

In grotere mate komen ze allemaal uit de selectie, tk. dit wordt beschouwd als een loopbaanstart en de instapdrempel is lager. Ik stel voor om opties te overwegen voor beroepen waar je je in de toekomst kunt ontwikkelen en waar nu vraag naar is in de markt:

Aanpassingsspecialist – helpt nieuwe en huidige medewerkers om zich zo snel mogelijk onder te dompelen in de workflow, lid te worden van het team en IS te doorlopen.

Een trainings- en ontwikkelingsmanager is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van medewerkers, het verbeteren van hun professionele vaardigheden; dit is een soort trainer en manager van onderwijsprojecten. Het identificeert lacunes in de kennis en stelt oplossingen voor.

Evaluator – bepaalt het huidige competentieniveau van het personeel, maakt plannen voor ontwikkeling en geavanceerde training, vormt een talentpool (kan meestal de taken van de Training and Development Manager combineren).

Specialist compensatie en secundaire arbeidsvoorwaarden – is verantwoordelijk voor de loonadministratie (payroll), bepaalt de financiële strategie van het bedrijf in het HR-blok, alles wat met materiële motivatie te maken heeft, ligt in zijn taakgebied.

HRD – maakt deel uit van het topmanagement en bepaalt de HR-strategie voor de ontwikkeling van het bedrijf.

HRBP maakt ook deel uit van het topmanagement, maar zijn rol is veel breder dan HRD of HRG. De zakenpartner is meer gefocust op strategie, optimalisatie en efficiëntie van het bedrijf, waar mensen de motor zijn, hij is het die zakelijke doelen verbindt met menselijke behoeften, waarbij hij van alle kanten het evenwicht bewaart.

HRG is een persoon die, zo niet alle, dan het maximale aantal functies vervult bij het werken met personeel. Hij kan zelfstandig de taken van selectie, aanpassing, motivatie etc. uitvoeren, of een manager (manager) zijn over deze blokken in samenwerking met andere specialisten.

Een interne communicatiespecialist is verantwoordelijk voor de ondernemingsgeest en -cultuur van het bedrijf, een bepaalde “cheerleader”, een evenement, een PR-manager, enz.

HR-analist – werkt met grote hoeveelheden gegevens die een bedrijf helpen de effectiviteit of inefficiëntie van HR-processen te begrijpen, hij helpt de bedrijfsdoelen te bereiken.

In een tijd van digitalisering zijn er al mengsels van HR en marketing. Veel bedrijven hebben al SMM-specialisten in dienst die alleen verantwoordelijk zijn voor de blokkering van de ontwikkeling van sociale loopbaannetwerken. Of PR-managers die het HR-merk van het bedrijf van binnen en van buiten zullen uitbouwen. Probeer daarom zelf nieuwe richtingen te zoeken, het belangrijkste is dat je een kick krijgt van je werk, en alle andere voordelen zullen onmiddellijk optreden, als je echt een professional in je vakgebied bent geworden! Je droombaan bestaat!

“Als werk je niet ontwikkelt, is het geen werk – het is slavernij!”

work agencies

https://www.globalrecruitment.info/