Sociale verkiezingen
Image default
Mode en Kleding

Welke rugzak moet je kiezen?

De keuze tussen dagrugzakken, rugzakken, reistassen en minimalistische rugzakken kan elke shopper in verwarring brengen.

Naast het verkrijgen van de juiste maat, moet het ontwerp en de bouw van de tas passen bij je doel.

Ben je er zeker van dat de rugzak past bij alle benodigdheden die je moet dragen?
Loop je van de ene plaats naar de andere of zit je het grootste deel van de dag in een klaslokaal?
Wat voor soort weer heb je het meest kans om tegen te komen als je de rugzak draagt?
Je hebt iets nodig dat geschikt is voor je activiteiten.

Als je van plan bent om de rugzak vooral te gebruiken voor korte wandelingen of voor de universiteit – een canvas rugzak is ideaal. Als je je hoofdvervoersmiddel een fiets is, is een waterdichte nylon rugzak noodzakelijk.

Een veelzijdige rugzak is geschikt voor elke soort klasselading – of je nu een camera met lenzen, 700 pagina’s tellende leerboeken, een 15 inch laptop, een gymnastiekkleding of dit alles en nog wat meer inpakt.

Pas je behoeften aan met een rugzak van de juiste materialen om ervoor te zorgen dat deze jarenlang intact blijft.

De meest gebruikte rugzakmaterialen zijn…

Katoenen Canvas – Canvas is een zwaar en ruw geweven katoenen materiaal. Modern canvas is gemaakt van natuurlijke en synthetische materialen – het vermindert het gewicht en verhoogt de waterdichtheid en sterkte. Het belangrijkste voordeel is dat het een goedkoop materiaal is. Canvas pakketten zijn populair bij studenten en wandelaars.

Nylon rugzakken voelen glanzend en glad aan. De belangrijkste voordelen van nylon zijn het is klaar acceptatie van waterdichte coating, slijtvastheid, en een uitstekende prikbestendigheid.

Cordura – een “luchtbehandelde” nylon stof die oorspronkelijk is ontworpen door DuPont. De belangrijkste voordelen van Cordura-weefsel zijn de slijtvastheid en het lichte gewicht. Gebruikt in rugzakken aan de bovenkant die perfect zijn voor rugzakavonturen.

Rip-stop Nylon – Het “rip-stop” ontwerp van rip-stop nylon kan extra bescherming bieden om ervoor te zorgen dat je rugzak niet voor je ogen uit elkaar valt de eerste kilometers in een avontuurlijke wandeling. De belangrijkste voordelen van rip-stop nylon zijn de uitstekende waterdichtheid en het lichte gewicht.

Polyester heeft een hogere weerstand tegen ultraviolet (UV) degradatie dan nylon, maar het is niet het meest robuuste materiaal voor een rugzak. Het is echter wel sterk en taai genoeg voor kleine kinderen. Rugzakken van polyester zijn betaalbaar en houden de kleur goed vast (wat betekent dat ze zeer levendig van kleur kunnen zijn).

Lederen rugzakken zijn een stijlvol alternatief voor de standaard rugzak. Volnerf, plantaardig gelooid leer wordt over het algemeen gebruikt voor rugzakken. Dit materiaal ontwikkelt in de loop der tijd een uniek patina en geeft de tassen een organische kwaliteit. Lederen rugzakken zijn perfect voor gebruik op de werkplek, omdat ze meestal de meest formele stijl van de rugzak zijn.

Ben je op zoek naar een mooie volnerf leren rugzak van hoge kwaliteit, maar voor een lage prijs? Neem dan direct een kijkje bij de Cowboysbag sale!