Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Ben je wel goed verzekerd met een kleine op komst?

Is er een kleine op komst? Dan is het natuurlijk van belang om te zien of je wel voldoende verzekerd bent. Een baby is al duur genoeg en je wilt ook dat je kind goed en veilig kan opgroeien. HEMA biedt een aantal verzekeringen aan die van belang zijn om als jong gezin te hebben. Hier hier reviews over HEMA waarin klanten praten over hun ervaring met dit warenhuis. Maar voor je welke verzekering dan ook afsluit moet je natuurlijk weten wat voor een verzekeringen er nodig zijn.

Inboedelverzekering of Brandverzekering
Voor een baby schaf je nieuwe spullen aan zoals een babybedje, commode, wiegje, kledingkast, box en babykleding. Je opgroeiende kind gaat daarnaast steeds meer behoefte krijgen aan speelgoed en tegenwoordig is dit al snel best duur. Het zullen waarschijnlijk niet de eerste spullen zijn die door een inbreker worden gestolen, maar er zijn vast spullen in huis die nog veel meer waard zijn. En na al die dure babyspullen heb je niet altijd het geld de tv, laptop, digitale camera of tablet te vervangen. Daarbij wil er nog wel eens wat kapot gaan met een kleintje in huis. Ze kruipen rond, trekken zich aan tafels en stoelen op en stoppen alles in hun mond. Ook hierbij kan een goede inboedelverzekering je helpen.

Ziektekostenverzekering
Een baby is weer een extra levend wezentje dat ziek kan worden en medische hulp nodig kan hebben. Zelfs voor de geboorte zijn er al echo’s gemaakt en de baby is misschien in het ziekenhuis geboren, hetzij met of zonder keizersnede. Ook daarna zullen er bezoeken aan het consultatiebureau moeten worden gebracht voor controles en inentingen. Het is dus van belang om na te gaan of dit allemaal gedekt wordt door je huidige verzekering. Vaak vallen kinderen onder de verzekering van de ouders, maar controleer wel of dit ook echt het geval is.

Autoverzekering of Fietsverzekering
Je zal je kind toch wel eens willen vervoeren. In het begin zal dit naar de crèche zijn of naar een oppassende opa en oma. Later zal je het kind met de fiets of auto naar school willen brengen. Je autoverzekering of fietsverzekering moet daarvoor op orde zijn. Als het kind eenmaal oud genoeg is om zelf te kunnen fietsen dan kan er ook voor die fiets een aparte verzekering worden aangeschaft. Kinderen gaan immers niet altijd even zuinig met hun fiets om, ook als die de volgende dag weer nodig is voor school.

Reisverzekering
Het afsluiten van een reisverzekering zal ook anders verlopen nu je een kind hebt. Ook al kun je de baby of peuter nog gewoon op schoot houden, dan zal hij of zij alsnog aangemeld worden als verzekerde. Voor de allerkleinsten hoeft hiervoor meestal niet betaald te worden en valt zelfs een kleuter nog onder de polis van de ouders, maar vanaf een bepaalde leeftijd kan dit extra kosten met zich meebrengen. Mocht je standaard voor dezelfde reisverzekering gaan als je naar het buitenland gaat, houdt er dan rekening mee dat deze misschien niet de meest gunstige meer is nu er een kleintje op komst is.