Sociale verkiezingen
Image default
Aanbiedingen

De auto koel houden in de hittegolf: fouten om te vermijden

 verkoop 2dehands wagen

auto verkopen 

tweedehands auto

 

De zomer buiten is erg heet, dus het is hetzelfde in de auto. Hier zijn vijf tips om je auto koel te houden!

Vermijd uitdroging

De meest gemaakte fout bij langeafstandsreizen is dat mensen niet genoeg drinken en daardoor uitdrogen. Drink daarom regelmatig water en vermijd het drinken van suikerhoudende dranken.

Zet de airconditioner niet helemaal aan

Bij warm weer passen mensen de airco snel aan de koudste stand aan. Je kunt dit beter niet doen omdat de kans op verkoudheid 10 keer groter is. Als er bovendien een sterretje op uw voorruit staat, bestaat het risico op barsten. Zorg voor een redelijke kamertemperatuur tussen 23 en 25 graden.

Vergeet niet de motorolie te controleren

De motor wordt ook blootgesteld aan hoge buitendruk. Het beste advies dat we kunnen geven is om alle vloeistofniveaus (olie, koelvloeistof, enz.) Te controleren voordat u een lange reis maakt in het felle zonlicht.

Parkeer uw auto niet op een zonnige plek

Dit lijkt vanzelfsprekend, maar natuurlijk is zonlicht vermijden niet altijd vanzelfsprekend. Het wordt echter sterk aanbevolen om het in de schaduw te parkeren om oververhitting van de cabine te voorkomen. Het interieur van uw auto kan immers snel 70 tot 80 ° C bereiken. Als er geen verschil is, gebruik dan een of meer zonnebrandmiddelen.

Vergeet niet op te blazen

Open bij het starten van de auto onmiddellijk alle ramen om de warme lucht uit het verwarmings- / koelsysteem en de wind in de cabine te laten ontsnappen. Een normale airconditioner blaast na enkele seconden frisse lucht uit.

Wij kunnen alle vragen voor u regelen en een redelijke prijs voor uw auto voorstellen!

https://auto-verkopen-belgie.com/nl/info/autohandel-belgie/