Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

De financiële gevolgen van een baby

Wat zijn de kosten van een baby?

Wanneer je van plan om een kindje te nemen, is het belangrijk, dat je vooraf weet dat er behoorlijke investeringen voor nodig zijn. Kun je het allemaal wel betalen? Je moet namelijk denken aan de kosten voor een kinderkamer, kinderopvang, kleertjes, kinderwagen en zo kunnen we nog wel even doorgaan. daarom is het slim om op naar elke pampers aanbieding te zoeken die je kan vinden, hierdoor kan je veel geld besparen en tegenwoordig zijn hier hele makkelijke website voor. Deze vergelijken namelijk alle online aanbieders en zorgen ervoor dat jij niet meer het hele internet hoeft af te struinen naar de beste aanbieding.

Voor de geboorte

Ook maak je al extra kosten tijdens je zwangerschap. Je hebt extra zorgkosten. Er wordt veel vanuit de basisverzekering betaalt maar het kan verstandig zijn om je aanvullende verzekering goed te bekijken. Zo heb je voor de geboorte extra kosten voor zwangerschapskleding, kraampakket, geboortekaartjes en kraamzorg. 

Na de geboorte

De kosten voor een kind per maand, voor een gezin, is ongeveer 17% van de inkomsten dat besteed wordt aan de uitgaven voor het eerste kind. Zodra je meer kinderen hebt, worden deze per kind minder. Bij twee kinderen ligt dat percentage op bijvoorbeeld 26%. Het is slechts een gemiddelde. Je weet echter wel wat je ongeveer moet rekenen voor een kind. Voor het eerste kind moet je ongeveer €200,- per maand rekenen. Je kunt daarbij denken aan luiers, flesvoeding, kinderopvang, water- energieverbruik en kleding. Je kunt wel in de gaten houden wat voor luiers de reclameaanbiedingen zijn. Deze zijn er met vaste regelmaat. Je zou ook kunnen kijken op www.luierinfo.nl of www.pampers.nl . Je komt tot de conclusie dat als je de luiers aanbieding goed in de gaten houdt ook jezelf veel voordeel kunt doen. Je kunt veel geld besparen met een luiers aanbieding.

Babyuitzet

Voor je babyuitzet kun je veel kosten besparen door niet overal het duurste van te nemen. Een ledikantje hoeft natuurlijk niet peperduur te zijn. Je ziet vaak ook aanbiedingen op internet en op marktplaats. Er staan vaak ledikantjes, of hele uitset op, die nog zo goed als nieuw zijn. Het inrichten van de babykamer is vaak maar voor een korte duur. Daarom is het niet noodzakelijk om hier veel kosten aan te besteden. De eenmalige uitzet kosten voor een babykamer ligt gemiddeld rond de €600,- Bedenk dus zeer goed na wat u allemaal wilt besteden aan de komst van de blijde gebeurtenis.