Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Goedkope zorgverzekering 2017

<b>Hoe Kies je het beste een nieuwe zorgverzekering 2017?</b>

Let bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering 2017 niet alleen op de prijs de laagste maandelijkse zorgverzekeringspremie hoeft niet altijd de voor u goedkoopste basisverzekering te zijn.

Beantwoord de volgende vragen zo dat u beter bent een goede keuze te maken voor het afsluiten van een nieuwe zorgverzekering voor 2016.

1.    Hecht u waarde aan vrije zorgkeuze ook wel vrije artsenkeuze genoemd?
Toelichting: er bestaan drie soorten zorgverzekeringen te weten de restitutie polis, de natura zorgpolis en de gecombineerde zorgpolis. De 100% natura zorgverzekering is tot €20 per maand goedkoper dan de dure restitutie zorgverzekering met vrije zorgkeuze. Als u kiest voor een voordelige budgetzorgverzekering met een natura polis, dan moet u extra bij betalen wanneer u kiest voor een zorgverlener (specialist, therapeut) waarmee uw zorgverzekeraar geen zorgcontact heeft. Bovendien moet u de kosten voorschieten en declareren bij de zorgverzekeraar. De zorgverzekeraar vergoed doorgaans 80% van de rekening wanneer er geen zorgcontract is afgesloten met de zorgverlener van uw keuze.

2.    Kiezen voor extra vrijwillig eigen risico

Maakt u  zorgkosten die vallen onder het verplichte eigen risico?
Toelichting: iedere basis zorgverzekering kent een verplicht eigen risico in 2016 bedroeg het eigen risico €385 per kalenderjaar. Welke zorg komt ten laste van het eigen risico.
Als doorgaans niet aan u maximum eigen risico op jaar basis komt, dan kan het voordelig zijn om te kiezen voor een zorgverzekering met extra vrijwillig eigen risico, bovenop de €370 verplicht eigen risico.
Het maximale vrijwillig eigen risico is €500 per kalenderjaar. Uw eigen risico komt hierbij op een totaal van €885 per jaar. Door te kiezen voor een ziektekostenverzekering 2017, de maximale €500 extra eigen risico bespaar je gemakkelijk tot ³30 per maand op je zorgverzekeringspremie

Hier staat tegen over dat de zorgverzekeraar u een maandelijks premie voordeel geeft van maximaal €18. Dit levert een besparing op van meer dan €200 op uw zorgverzekering 2017.

 

Let bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering niet alleen op de laagste maandelijkse zorgverzekeringpremie van de basisverzekering, maar let bij zorgverzekeraar kiezen ook op dingen als klanttevredenheid, declaratie mogelijkheden en de vrije artsen keuze. Het kiezen van een nieuwe zorgverzekeraar is best lasting als je ook een aanvullende zorgverzekering hebt.

 

Succes bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekering 2017!

http://www.zorgverzekeringen2017.nl