Sociale verkiezingen
Image default
Zakelijke dienstverlening

Kiezen voor een epoxyvloer is een slimme keuze

Als je een grote industriële werkplaats hebt en op zoek bent naar een vloer is een epoxyvloer zeker een interessante optie. Het heeft namelijk een heleboel voordelen. Laten we beginnen met de hoge mechanische en chemische weerstand van een epoxyvloer. Dankzij zijn krasvastheid is het bovendien een slimme keuze voor garages. Hoe voorzichtig je werknemers ook zijn, als je aan een voertuig werkt, is het quasi onmogelijk om krassen en sporen te vermijden. Gelukkig kan een epoxyvloer tegen een stootje en zal je niet veel merken van die krassen of sporen. Ben je eerder op zoek naar een elastischere optie? Lees dan snel verder en ontdek meer over de voordelen van een PU gietvloer.

De voordelen van een PU gietvloer

Zoals eerder besproken, is een PU gietvloer dus elastischer dan een harde epoxyvloer. Een polyurethaan vloer is een bijzonder duurzame gietvloer van kunststof met als basis polyurethaanhars. Een PU gietvloer wordt voor verschillende toepassingen gebruikt. De mechanische en chemische weerstand van een PU gietvloer is hoger dan die van de doorsnee epoxyvloer. Een PU gietvloer kan bovendien op alle types ondergrond geplaatst worden. Een PU gietvloer is bijgevolg een prima optie voor de grootste industriële ruimtes, maar ook voor kleinere werkplaatsen, magazijnen, labo’s en garages. Dankzij zijn naadloze look en zijn flexibiliteit is een PU gietvloer ook een populaire optie voor binnenshuis. Het heeft namelijk een zeer moderne look.

Een specialist maakt de keuze eenvoudiger

Nu je alles weet over de voor- en nadelen van een epoxyvloer en een PU gietvloer is het tijd om een keuze te maken. Je moet uiteraard niet alleen die keuze maken, want je moet ook een specialist kiezen. Een goed idee is om te opteren voor een ervaren specialist zoals ABBI Industrie uit Niel bij Antwerpen. De vakmensen van ABBI Industrie kunnen namelijk een beroep doen op meer dan 30 jaar ervaring. Kies je voor hen, dan weet je dat je een slimme keuze maakt. Aarzel niet om contact met hen op te nemen als je nog verdere vragen hebt.