Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Wanneer heb je recht op een letselschade vergoeding?

Het is niet te hopen, maar een ongeluk in het verkeer ligt altijd op de loer. Hoewel onze auto’s steeds slimmer en veiliger worden blijft het lastig te voorkomen dat er dagelijks aanrijdingen en ongevallen plaatsvinden. Ook in andere situaties kunt u recht hebben op een schadevergoeding.

Schade snel claimen na een ongeval is belangrijk

Mocht er bijvoorbeeld in een pretpark een ongeval plaatsvinden, dan is in veel gevallen het attractiepark aansprakelijk voor eventueel geleden schade. Onder die schade valt niet alleen materiële schade zoals een kapotte telefoon of kleding, maar ook medische kosten. Daarnaast kunt u in het geval van letselschade aanspraak maken op een vergoeding wanneer uw leven veranderd is door dat ongeval.

Jurist inschakelen of zelf doen?

Wanneer je een bedrijf of persoon aansprakelijk wilt stellen voor geleden schade is het aan te bevelen om hiervoor een jurist in de arm te nemen. Het is namelijk erg belangrijk dat dit correct en precies volgens de regels gebeurt. Anders bestaat de kans dat de claim later in het proces wordt afgewezen op vormfouten bijvoorbeeld. Dat is funest voor de procedure.

Hoeveel schade kan ik claimen?

Deze vraag wordt dagelijks zeer vaak gesteld. De hoogte van een schadevergoeding is volledig afhankelijk van de geleden schade. En dat is bij iedereen verschillend. Om een goede indicatie te krijgen kunt u uw letselschade berekenen met een gratis tool.