Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Botox als medicijn tegen hoofdpijn

Botox staat vooral bekend voor zijn cosmetische doeleinden. Echter werd er na cosmetische Botox behandelingen door verschillende patiënten ondervonden dat hoofdpijn minder of zelfs helemaal geen rol meer speelden in hun leven. Vervolgens is er een onderzoek gestart naar de werking van Botox tegen hoofdpijn. Veel feiten zijn er nog niet, maar wel is het duidelijk dat een grote groep hoofdpijnpatiënten verbeteringen ondervonden. 

De behandeling is simpel. Aan beiden kanten van het hoofd vindt een Botox injectie plaats. Zo krijg je dus niet alleen stimulatie aan de kant waar je je hoofdpijn ervaart, maar voorkom je ook dat het aan de andere kant gaat zitten. Er wordt soms zelfs ook besloten om de slapen, schouders maar vooral ook de nek te behandelen met injecties. De ingespoten Botox in je nek, schouders en voorhoofd zorgen ervoor dat de spanning in dat specifieke gebied, en daarbij dus ook de kans op hoofdpijn, verminderd worden. 

Wel moet je goed onderzoeken waar je de behandeling laat doen. De plek waar de Botox wordt geïnjecteerd is namelijk zeer belangrijk; wanneer de injectie plaatsvindt op de verkeerde plek, kan de hoofdpijn worden verergerd. Ook speelt de dosis Botox een grote rol in de behandeling. De behandelende arts zal dan bepalen hoeveel Botox er wordt ingespoten; en belangrijker, op welke plek.   

Tot tien dagen na de behandeling zie je het effect van de Botox behandeling. Er is een kans aanwezig dat er op de behandelde plek een kleine blauwe plek of lichte zwelling ontstaat. Daarbij hoef je je geen zorgen te maken; deze verdwijnen na enkele dagen vanzelf. Aan de andere kant is één van de fijnere bijwerkingen van de behandeling dat door het inspuiten van Botox in het voorhoofd er minder zichtbare lijntjes zijn en je er frisser uitziet. Het is namelijk zo dat ondanks de lage dosering Botox, eventuele bestaande rimpeltjes verminderd zullen worden. 

Na onderzoek blijkt dat 70 tot 80% van de met Botox behandelde patiënten minder klachten ervaren dan voorheen. Het blijkt dat na het inspuiten van je injecties hoofdpijnaanvallen qua frequentie zijn afgenomen en zelfs niet meer zo heftig zijn.  

 

 

http://www.faceland.nl