Sociale verkiezingen
Image default
Business / Financial Services

Essentieel werk, het sociale domein

Ben jij assertief? Ben jij een perfectionist? Hou jij van mensen helpen en met hen samenwerken om een doel te bereiken? Als jij op de meeste van deze vragen ja heb geantwoord dan is schuldhulpverlener misschien iets voor jou, maar jij zou hier niet zijn als je dat zelf ook niet een vermoeden had.

Schuldhulpverleners zijn is een functie in het sociale domein en er zijn dus ook heel veel vacatures van schuldhulpverlener vrij! Schulphulpverleners helpen bedrijven en particulieren met hun schulden en geven dus advies hoe deze mensen en bedrijven kunnen geholpen worden wanneer ze de originele schuldaflossingsregeling niet meer kunnen volgen. Dit kan op drie manieren: het verhogen van de inkomsten, het verlagen van de uitgaven of een nieuwe regeling te maken. Door het verhogen van de inkomsten, door werk te zoeken of een boot te verkopen die al jaren in de haven staat, kun je met het hoger inkomen de schulden stapje bij beetje aflossen. Door minder grote uitgaven te maken zoals minder merkkleding te kopen of minder te besteden aan elektronica (dus dingen die gezien worden als overbodige luxe) is er per maand meer geld vrijgemaakt om schulden af te lossen, waardoor de originele regeling misschien wel waargemaakt kan worden. Als allerlaatst het zoeken voor een nieuwe regeling, soms werken beide van de hiervoor opgenoemde methodes niet dan is er de noodzaak om een nieuwe schuldenaflossingsregeling op te stellen, hierdoor is er bijvoorbeeld een langer termijn waarover schulden afgelost kunnen worden en dus minder druk op de klant of het bedrijf.

 

Sommige functies kunnen (even) gemist worden, werk in het sociaal domein is hierop een uitzondering. Het werk is essentieel, het helpen van mensen in nood, die de ondersteuning van de regering nodig hebben. Dit is een wijd spectrum van mensen zoals iemand die net in Nederland is komen wonen tot en met de mensen op leeftijd die helaas niet meer de trap kunnen lopen. De vacatures in het sociaal domein zijn vaak in overmaat aanwezig.

https://professionalpartners.nl/