Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Bedrijven die het goed doen in crisistijd

De crisis raakt veel mensen hard in hun portemonnee. Want omdat we allemaal zoveel mogelijk thuis moeten zitten en de horeca helemaal gesloten is, wordt er veel inkomst misgelopen. De horeca verdient helemaal niks meer, want zij mogen hun deuren niet open. Zij maken dus enorme verliezen. Maar doordat iedereen zoveel thuis zit en er wordt afgeraden je huis te verlaten, maken ook de winkels die wel nog open zijn heel veel verlies. Zij zien veel minder klanten dan normaal en die klanten die wel komen, geven minder uit door de aankomende crisis. Ook flexwerkers, zzp’ers en mensen met een 0-urencontract hebben op het moment een groot probleem. Hun inkomen is of heel laag, of helemaal niks.

Maar deze situatie is niet voor elk bedrijf slecht. Online bedrijven zien bijvoorbeeld een stijging in klandizie, omdat de mensen niet meer naar buiten durven en daarom alles vanuit huis bestellen. Dit is ook voordelig voor pakketjesbezorgers, die nu veel meer te doen hebben dan normaal. En dan zijn er nog de levensmiddelen bedrijven. De supermarkten zijn een paar weken geleden helemaal leeg gehamsterd, waardoor er op hoog tempo bij gemaakt moet worden. Zij hebben dus veel meer werk te doen dan normaal, maar krijgen dus ook veel meer inkomsten binnen dan normaal.

Het is dus niet zo dat elk bedrijf geraakt wordt door deze lock down. Er zijn dus ook bedrijven waar de barcode maker en labelprint overuren draaien, om de nieuwe productiecapaciteit aan te kunnen. En dat is maar goed ook, want als alle bedrijven getroffen zouden worden, zouden we grote problemen krijgen met de economie herstellen. Nu er nog een paar bedrijven overblijven die het goed doen, blijven er genoeg mensen over die verdienen waarover belasting geheven kan worden om de dure maatregelen van het moment mee te kunnen betalen.

https://coding.koenig-bauer.com/nl/