Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Warmtepomp BNL uitgelegd

Er zijn steeds meer plannen vanuit het kabinet om de manier van hoe wij ons huis opwarmen te veranderen. Dit wordt vaak gedaan in het kader van het milieu. U heeft zich waarschijnlijk al eens afgevraagd of de warmtepomp rendabel is en of de warmtepomp ook een geschikte optie voor uw woning kan zijn!. In dit artikel zullen wij u alles uitleggen over de warmtepomp. Bent u toevallig op zoek naar de goedkoopste aanbieder van warmtepompen? Dan bent u aan het juiste Adres bij Warmtepomp-bnl. Hier kunt u zich inlezen over diverse warmtepompen en hun werking. De prijs en advies kan worden aangevraagd. Zodoende kunt u een weloverwogen beslissing maken over welk type warmtepomp u in huis wilt halen.

Waarom eigenlijk de warmtepomp?

De warmtepomp is een milieuvriendelijke manier om uw huis van warm water te voorzien. Dit is dan ook een alternatief voor de cv-ketel die nu in veel huishoudens wordt gebruikt. De warmtepomp gebruik namelijk geen gas maar gebruikt energie uit de omgeving om het huis mee te verwarmen. Omdat we in Nederland steeds minder gas willen gaan gebruiken door milieuoverwegingen is de warmtepomp een geschikte vervanger van de cv-ketel. Het vervangen van de cv-ketel voor de warmtepomp moet de co2-uitstoot van huishoudens met 50% verminderen! De warmtepomp kan direct aangesloten worden op het bestaande cv-ketel systeem. Met het in gebruik nemen van de warmtepomp zal het verbruik van stroom wel toenemen. U kunt dit verbruik echter sterk terugdringen door gebruik te maken van zonnepanelen.

Het verplaatsen van warmte

De warmtepomp haalt zijn energie uit de directe omgeving en verplaatst dit vervolgens. Dit kan lucht, water of aarde zijn in de omgeving. Deze wordt opgenomen door de warmtepomp maar heeft natuurlijk een relatief lage temperatuur. De pomp zal deze energie verplaatsen en verhogen. Hierdoor is de energie hoog genoeg om het huis mee te verwarmen. In feite is een koelkast ook een soort van warmtepomp.