Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Goed gecodeerd

Je ziet het tegenwoordig overal, je komt er niet meer onderuit. Zelfs wanneer je op een openbaar toilet zit. Of thuis op het toilet op je telefoon. Overal kom je het tegen. We hebben het hier over codes. De elektronische codes maar ook over de barcodes die tegenwoordig op bijna ieder product staan. Op de producten in de supermarkt staan ze allemaal. Het kan ook niet anders, anders kunnen ze niet gescand worden en kan het product niet aangeslagen worden. Je ziet het soms wel frustratie bij de mensen in de rij omdat de caissière moet wachten op een collega die een product moet zoeken en halen waar geen (leesbare) barcode op staat. Zij kan er echter helaas niet zo veel aan doen. Deze codes worden er namelijk al in de fabriek of het productiebedrijf op gemaakt. Het kan wel eens voorkomen dat de barcode niet zo goed is afgedrukt op het product.

Er zijn namelijk verschillende soorten printers, codeer printers wel te verstaan. Deze printers zijn allemaal gespecialiseerd in een ander soort afdruk maken. De ene maakt gebruik van inkt en doet het goed op papier. De andere is weer beter in hot foil printer. Daarnaast zijn er nog andere codeersystemen zoals een kabel printer, een klein karakter inkjet printer en een lotnummer printer. Iedere printer heeft zo zijn eigen eigenschappen en de ene kan goed printen op papier, de andere op aluminium en de andere afdruk is weer beter bestand tegen hitte, wrijving, en regen en de andere juist weer niet. Het ligt totaal aan het materiaal en de soort codeerprinter die is gebruikt.

Deze barcodes komen voor in supermarkten maar ook in bouwmarkten, schoenen winkels, kleding winkels, drogisterijen en andere winkels, noem maar op. Bijna in iedere winkel waar de gewone consument producten kan kopen zijn barcodes te vinden. In andere bedrijven die zich voornamelijk specialiseren op business to business verkopen komen meestal QR code printers voor.

 

http://www.kba-metronic.com/nl/