Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Outplacement als oplossing

 

Outplacement wordt nog door te weinig organisaties gebruikt, alhoewel het in veel gevallen kan helpen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan wanneer er een reorganisatie plaatsvindt binnen het bedrijf waar je werkt, of wanneer er ruzie is tussen een leidinggevende en een medewerker, die absoluut niet meer opgelost kan worden. Of wanneer je ziek bent geworden en je baan is fysiek veel te zwaar. Of misschien wil je jezelf als medewerker graag verder ontwikkelen, maar kan dit niet meer in dit bedrijf waar je nu werkt. Kortom: wanneer je weinig hebt aan je werkgever, dan is outplacement de oplossing.

Door middel van outplacement zal je definitief afscheid gaan nemen van je oude werkgever, en zal je op zoek naar een nieuwere functie. Zo zijn er een aantal bureaus die gespecialiseerd zijn in outplacement. Een outplacementbureau zal de werkgever helpen met het opvangen, begeleiden en adviseren van de medewerkers bij het vinden van een nieuwe functie buiten het bedrijf en helpen hen in hun zoektocht naar een nieuwe baan door het assessment heen.

Wat zijn de voordelen van outplacement? Een outplacementtraject zou goedkoper kunnen zijn dan een regulier ontslagprocedure. Door middel van outplacement kun je juridische kosten of een hoge ontslagvergoeding voorkomen. Verder kan het beter zijn voor de reputatie van het bedrijf, omdat de werknemer op een goede manier afscheid neemt. Ook zal het huidige personeel meer tevreden zijn als er op een nette manier wordt omgegaan met mensen die weggaan.

Wat zijn de nadelen? Het enige nadeel van outplacement zijn de kosten van het outplacementbureau. Deze kosten kunnen zijn opgebouwd uit de uren van de adviseur, de duur van het traject of aan het eindresultaat en zijn soms niet goedkoop. Maar deze kosten zijn het zeker waard, want mensen met outplacement vinden vaak sneller een baan. Bovendien wordt de van mensen met outplacement vaak beter betaald dan die van mensen die niet voor outplacement hebben gekozen.

http://www.loopbaannederland.nl