Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Bitcoin SV: Satoshi Vision crypto

In november 2018 vond er een hard fork plaats van de cryptovaluta Bitcoin Cash. Hieruit zijn twee nieuwe varianten ontstaan. Dit zijn: Bitcoin ABC en Bitcoin SV. De tweede is een van de meest populaire valuta’s gebleken. Ook al vinden aanhangers van ABC dat zij ´gewonnen’ hebben. Eigenlijk is er helemaal geen winnaar. Vooral Bitcoin Cash lijkt de grote verliezer. Bitcoin SV staat voor Satoshi Vison.

Wat is BSV?

Bitcoin SV is een cryptocurrency die het gedachtengoed van Satoshi Nakamoti, de anonieme bedenker (of bedenkers) van Bitcoin, meer moet volgen. Het team van BSV vindt dat meerdere crypto’s niet meer de visie volgen van Satoshi zelf. Zij hebben daarom SV in het leven geroepen .Zo is er meer een focus op de whitepaper van Bitcoin dan ooit tevoren.

Informatie vinden over deze valuta

Informatie kan je soms lastig vinden. Helemaal als het een nieuwe crypto betreft. Bitcoin SV kopen kan dan ook op verschillende manieren. Voordat je gaat investeren, kun je het beste goed inlezen bij meerdere nieuwsbronnen. Zo is het handig om een goede en uitgebreide Bitcoin SV review te lezen, met daarin alle informatie die je nodig hebt. Zo weet je van tevoren meer over de munt waar je in gaat investeren. Verzamel zoveel mogelijk meningen en ga dan over tot investeren.

Waarom vinden er forks plaats?

De meeste forks in de wereld van cryptovaluta, vinden plaats omdat er onvrede heerst in de community. Dit was het geval bij Bitcoin Cash, maar ook bij Ethereum. Miners en andere mensen die voldoende rekenkracht in het netwerk bezitten, vinden dat hun idee of visie beter is voor de munt. Door een hard fork uit te voeren, scheiden zij zich af van de hoofd-blockchain. In veel gevallen is dit een vrij gevaarlijke en controversiële manier. Vandaar dat er ook soms wordt gekozen voor een soft fork. Bitcoin ABC en SV zijn echter wel hard forks, die misschien niet helemaal juist zijn verlopen.

https://www.husl.nl/