Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Toegevoegde waarde SEO scan

U wilt met uw website al uw klanten bereiken, dat kan door te beginnen met een website (SEO) scan. Hoe werkt dat dan? Nou, zoekmachine optimalisatie (SEO) is het meest effectieve middel om bovenaan in Google veel klanten nar uw website te halen. Een SEO scan/ check maakt in de eerste plaats duidelijk aan welk van de verschillende aspecten van SEO optimalisatie op uw website beter kunnen en welke goed zijn. Daarnaast biedt het in zekere mate advies over hoe deze zaken verbeterd kunnen worden. Op basis van deze info kunnen wij u adviseren of u dit zelf kunt of dat u een externe partij moet inschakelen na de SEO scan.

De inhoud van de SEO scan

Voor u een gratis of betaalde SEO scan uit laat voeren, wilt u natuurlijk wel weten wat er precies gebeurt en wat u ervan kunt verwachten. De SEO website scan is eigenlijk hetzelfde opgebouwd als zoekmachine optimalisatie (SEO) in het algemeen. Dit is namelijk aan de hand van de volgende aspecten; Techniek, Content en Autoriteit.

De techniek is de voordeur en de fundering van uw website tegelijk. Zonder technische optimalisatie kunt u niets bouwen op uw website, omdat het toch verloren gaat. Dat komt omdat Google door matige structuur of slechte websitesnelheid de ‘voordeur’ al niet binnenkomt. Wanneer deze fundering is gelegd kunnen de muren en meubels geplaatst worden. Dit is de content. Deze inhoud van de website geeft aan waar deze over gaat en maakt aan Google duidelijk waar de website geplaatst moet worden. Autoriteit is de laatste stap in de SEO (scan) en houdt in dat er ‘aanbevelingen’ worden gedaan omdat er veel goede links worden gelegd met andere websites. U kunt het zien als leuke buren en de goede reputatie van een wijk. Omdat Google zo vertrouwen krijgt, zal u potentieel bovenaan in Google worden geplaatst.

Doe-het-zelf of SEO specialist?

Er kan geconcludeerd worden dat het in principe al een verstandige keuze is de mate van zoekmachine optimalisatie (SEO) van uw website te laten checken bij een SEO scan van een SEO bureau. De vervolgstap kan zijn dat u dan gaat proberen zelf aan zoekmachine optimalisatie te doen. Dit kost erg veel tijd en het risico dat het effect na de SEO check uitblijft is zeer aanwezig, omdat het een erg gevoelig gebied is. Door na de SEO scan voor een SEO specialist als SAM Online Marketing te kiezen, weet u zeker dat uw website optimalisatie op juiste wijze wordt gedaan en u zo bovenaan in Google uw investering gaat terugverdienen.