Sociale verkiezingen
Image default
Business / Financial Services

Wagen verkopen met motorschade

Helaas kan het altijd gebeuren… een tikkend geluid in het motorblok, een startprobleem, een motor die te snel warm wordt, of rook uit de uitlaat. In de meeste gevallen is dit te wijten aan een defect in het motorblok. Helaas kost een probleem aan het motorblok in de praktijk veel geld. Een garagist heeft namelijk veel tijd nodig om de oorzaak te achterhalen, en deze betaal je per uur.

Problemen lokaliseren

Een probleem lokaliseren is vaak zeer lastig. Zelfs de merk-garagisten hebben hier veel tijd voor nodig. Dit komt omdat er meer dan 3000 onderdelen in een motorblok van een auto zitten. Er kunnen verschillende onderdelen defect raken welke ongeveer dezelfde symptomen afgeven. Hierdoor zit er vaak weinig anders op dan het motorblok uit elkaar halen en de onderdelen te inspecteren.

 

Veel voorkomende symptomen

Veel voorkomende symptomen bij motorblok problemen zijn een tikkend geluid in de motor, startproblemen, de temperatuur die te snel oploopt, rook uit de uitlaat, en ga zo maar door.

 

Veel voorkomende defecten

Wanneer een motor niet meer wilt starten, en de startmotor wel draait, dan kan het de brandstofpomp zijn als je veel geluk hebt. Echter zijn er heel veel andere onderdelen die ook de oorzaak kunnen zijn. Denk maar aan een defecte ontsteking, of zelfs een gebroken distributieriem!

 

Bij een motorblok welke te snel heet wordt, kan het zijn dat de cilinder kop pakking defect is geraakt waardoor er koelvloeistof binnenin de motor is gaan lekken. Hierbij moet een deel van het motorblok gedemonteerd worden om de pakking te vervangen.

 

Een tikkend geluid kan afkomstig zijn van een klep, maar ook van een lager. Een klep zit gelukkig minder diep dan een lager. Een lager vervangen kost daarom nog meer tijd en geld. In veel gevallen ben je snel meer dan 1000 euro kwijt aan de herstelling hiervan.

 

Wagen verkopen

Een wagen verkopen met motorschade is niet eenvoudig. Je kunt een zoekertje plaatsen, maar de kans dat iemand een goede prijs biedt, is zeer klein. Geen enkele particulier wilt immers een kapotte wagen kopen. Bij autowrakverkopen.be maak je wel een goede kans je wagen met kapotte motor voor een goede prijs te verkopen. Deze site is namelijk op basis van een veiling waarbij erkende garagisten op uw auto gaan bieden. De veiling kost niets en verplicht ook tot niets. U hoeft het bod dus niet te accepteren. Accepteert u het bod, dan kan de wagen de volgende dag al worden opgehaald! Vraag gerust eens wat uw wagen waard is.

https://www.autowrakverkopen.be/wagen-verkopen-met-motorschade/

https://www.autowrakverkopen.be/wagen-verkopen-met-motorschade/