Sociale verkiezingen
Business / Financial Services

Zelfbesturende auto’s

Sinds 1700 heeft de technologie natuurlijk niet meer stilgestaan. Vanaf toen hebben de technologische ontwikkelingen zich in sneltreinvaart opgevolgd. Ze lieten elkaar maar kort aan de top van de technologie staan, toen er een nieuwe generatie aan de macht kwam. Vandaag de dag is dit ook niet meer anders. Zo zijn er veel nieuwe ontwikkelingen in de wereld gekomen, zo dus ook in de auto industrie. De auto industrie maakte namelijk een hele transformatie door; deze is bijna net zo groot als de uitvinding van de verbrandingsmotor.

Zo lijkt de auto industrie langzaamaan een transitie te maken om van de fossiele brandstof over te gaan op de duurzame, hernieuwbare soort brandstoffen. Zo maakt de verbrandingsmotor ook langzaam plaats voor een motor die op elektriciteit draait, en wordt er al hard geëxperimenteerd met motoren die op waterstof of andere vormen van aandrijving werken.

Daarnaast lijkt ook het rijden de komende tijd volledig te gaan veranderen. Zo zijn er al auto’s die op zichzelf rijden in vergevorderde prototypes. Ze worden op het moment veel getest op wegen in Californië, Duitsland en een aantal andere landen.

De zelfrijdende auto’s, zoals bijvoorbeeld de nieuwste modellen van het merk Audi, zijn er dus al. Dit is in de vorm van een erg geavanceerde cruise control. Deze heeft de mogelijkheid om zelf snelheid te maken, afstand te bewaren en de weg kan volgen. Door de verschillende camera’s en sensoren die in de auto zijn bevestigd weet de auto precies zijn locatie op de weg, en wat er rondom het voertuig gebeurt. Er wordt daar dan gebruik gemaakt van een achteruitrijcamera draadloos. Zo kan de bestuurder ook precies zien wat er gebeurt achter de auto.

Het zal natuurlijk nog wel even duren voordat iedereen zo ver is om een zelfrijdende auto in te stappen, maar tot die tijd is een achteruitrijcamera bij van Zwitserland kopen zeker geen slecht idee.

http://www.vanzwitserland.nl